Политика

Днес в 17 ч. изтича срокът за регистрация на листите в ЦИК

От Euronews България Euronews България

Днес в 17 часа изтича срокът, в които партиите и коалициите трябва да регистриратлистите си за участие в предсрочните избори. До този момент все още не е ясно как ще бъде подредена листата на формацията на Ахмед Доган. Вече обаче е ясно къде ще са най-оспорваните лидерски битки.

Най-оспорвано се очертава в 25-и Многомандатен избирателен район в София. Там липсват знакови имена като Корнелия Нинова и Ицо Хазарта. Интересна ще е битката обаче между лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Слави Трифонов от ИТН, Атанас Зафиров от БСП, Костадин Костадинов от "Възраждане". По всяка вероятност срещу тях ще се изправи Николай Денков от ПП-ДБ.

Двама бивши вътрешни министри се изправят един срещу друг като водачи на листи  София-област. В 26- и МИР за гласовете на хората ще се борят Младен Маринов - ГЕРБ-СДС, и Калин Стоянов, който повежда листата на ДПС "Ново начало".

Калин Стоянов ще е втори в листата на партията на Делян Пеевски в Бургас. Срещу него ще е Димитър Николов от ГЕРБ-СДС.

Самият Делян Пеевски е начело на листите на партията си в Благоевград където срещу него ще се изправи Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. 

Интересна ще е и битката за Хаското където един срещу друг начело на листите се изправят Делян Пеевски - ДПС "Ново Начало"; Делян Добрев - ГЕРБ- СДС; Асен Василев - ПП-ДБ.

И в Пловдив се очертава лидерска битка - Бойко Борисов ще премери сили вероятно с Кирил Петков или Николай Денков.