Политика

Служебното правителство продължава с рокадите в администрацията

От Euronews България Euronews България

Второ заседание на служебното правителство на Гълъб Донев трябва да се проведе днес. Министрите ще продължат с бързата смяна на ключови кадри в администрацията. Късно в сряда стана ясно, че директорът на "Гранична полиция" Деян Моллов е понижен в длъжност след 14 месеца начело на службата. 

На негово място е назначена досегашната му заместничка Росица Димитрова. Рокадата е извършена по заповед на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев. Мотивите за нея към момента не са ясни. Преди дни Иван Демерджиев съобщи, че мигрантският натиск по границата с Турция се е засилил с 24% през последния месец спрямо предходния. 

В дневния ред на правителството са заложени още - определяне на нови председатели на три комисии към Министерския съвет. Освен това персонални промени ще има и в надзорния съвет на националния осигурителен институт. Преди ден със заповед на премиера Гълъб донев от длъжността председател на патентно ведомство е освободена Таня Митова. На мнейно място е назначена проф. Владя Борисова.