Политика

Юристът Петър Славов: Кампанията този път ще бъде уникална заради двете ДПС-та

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Законът казва, че когато имате парламентарна група със съответното название е нужно съгласието на ръководството й, за да можете да регистрирате коалиция със същото име в ЦИК. Така юристът и бивш депутат Петър Славов коментира в студиото на "Добро утро, Европа" случващото се между двете фракции в ДПС - около почетния лидер Ахмед Доган и около съпредседателя Делян Пеевски. 

"По-скоро не могат привържениците на Доган да регистрират ДПС, тъй като отново е нужно разрешението на ръководството на ПГ, тъй като абревиатурата съотвества на наименованието на съществувата ПГ", смята Славов, който е водил съдебни "битки", свързани с партийни спорове за името на политически формации . 

 

Кампанията наистина ще бъде уникална. Тъжното е, че вместо да се говори за политики и идеи за развитието на България, виждаме битки между лобита и фракции. Напълно е възможно с похвати от 90-те години - мутренски тип момчета, да се стигне до саморазправа, изхвърляне на хора, подобни действия. Което неминуемо ще окаже влияние върху избирателите, които ще се запитат за тези хора ли трябва да гласуваме. 

По мнението на Петър Славов всичко, което излиза в момента наяве около ДПС, е "цената на модела на обръчи от фирми. Чрез подставени лица да контролират бизнеси, да развиват бизнеси чрез подставени лица". 

Целия разговор вижте във видеото.