Политика

Делян Пеевски: Ако уволнят Калин Стоянов, лично аз ще го поканя да бъде водач на моя листа на моята партия

От Euronews България Euronews България

Вчера Конституцията на България беше прегазена от „мистър кеш Радев“. Ако махнат Калин Стоянов, лично ще то поканя за водач на листа. Днешното събиране на дерибеите в „Росенец“ е нелегитимно. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ДПС Делян Пеевски.

„Ако мистър кеш Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай, аз винаги съм седял зад всички достойни полицаи, ако бъде уволнен по най-несправедливия начин заради лъжите на бандата на кешовете, лично аз ще го поканя да бъде водач на моя листа на моята партия“, съобщи Делян Пеевски.

Днес, ако имаше нормално лидери и партии, днес щеше да има подписка срещу Радев в Конституционния съд, каза още Пеевски.

Относно днешната среща в черноморската резиденция на Ахмед Доган, където се почетният председател на ДПС събира Централното оперативно бюро на партията, Пеевски каза:

Събирането в „Росенец“ е нелегитимно, защото няма кворум. Това, което ще се случи днес там, е измама. Там ще отидат дерибеите, нормалните хора в ДПС подкрепят мен и те няма да отидат там.

Почетният председател няма права, каза още Пеевски и подчерта, че и Джевдет Чакъров, и Ахмед Доган са нелегитимни.