Европа

МВнР: Седем български граждани са били замесени в инцидента на Халкидики (Обновена)

От Euronews България Euronews България
Mvnr BGNES Снимка: БГНЕС, архив.
Според получената в Генералното консулство на Република България в Солун информация от гръцката полиция, във вечерните часове на 16 август, в нощно заведение в курорта Ханиоти е възникнал конфликт между компания от седем български граждани, собственика и персонала на заведението, в резултат на което има две простреляни лица и едно с лека телесна повреда. Ранените са настанени в болницата на град Полигирос. Информацията е от пресцентъра на МВнР.
Представителството ни в Солун е оказало съдействие и на роднини на пострадалите лица. 
Генералното консулство на България в Солун остава в постоянен контакт с гръцките власти и продължава да следи случая. 
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефон:  +30 2310 829 210;   +30 2310 869 510 Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520. Или на e-mail: Consulate.Thessaloniki@mfa.bg 

Гръцки медии: Установена е самоличността на българина, открил стрелба в Халкидики

Установена е самоличността на българина, който вчера е открил стрелба в бар в Халкидики, съобщава БНР, позовавайки се на гръцки медии.

Полицията в Гърция все още не дава официална информация за случая, заради който петима българи са арестувани на гръцкия полуостров Халкидики. По първоначални данни в заведение в курорта Ханиоти е избухнал скандал, последван от побой и стрелба. Тежко е ранен един от българите, други двама също са пострадали. Според гръцки медии стрелбата в заведението е открита от българин, чиято самоличност вече е установена.

Арестуваха петима българи след побой в Халкидики, трима от тях са в болница

Петима българи са арестувани след побой в нощен бар на Халкидики, трима от тях са в болница. Инцидентът е станал в петък вечерта в известен бар в курорта Ханиоти на Халкидики. Според гръцките медии, единият мъж е бил ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, другият е бил ранен с нож, а третият е получил наранявания от побой.

Гръцката полиция е арестувала петима българи. Според очевидци, конфликтът е започнал заради спор между сънародниците ни и собственика на заведението. Един от българите е в тежко състояние и е настанен в болницата в Полигирос. Според свидетелски показания, арестуваните петима българи са били въоръжени и са стреляли във въздуха, което е предизвикало паника сред гостите на заведението. Полицията събира показания, за да изясни причините за случилото се. 

Междувременно стана ясно, че Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидента. Очаква се да бъде получена официална информация по случая от гръцките власти.