Общество

Калин Стоянов поиска четири оставки, след като 7-годишно дете уби баща си полицай в Пловдив

От Euronews България Euronews България

Четири оставки следват след трагичния инцидент в Пловдив, при който 7-годишно дете застреля баща си - полицай, със собственото му служебно оръжие. Тежкият инцидент се случи в сградата на сектор Специализирани полицейски сили. Днес вътрешният министър Калин Стоянов пристигна в града под тепетата, за да се запознае със случая, предаде БГНЕС.

С постовете си трябва да се разделят началникът на отдел Охранителна полиция към ОДМВР Пловдив, началникът на сектора Специализирани и тактически действия, а още в днешния ден отстранен от длъжност е началникът на Специализираните полицейски сили. Директорът на пловдивската полиция старши комисар Георги Чергов ще освободи поста, съобщи Стоянов пред журналистите в Пловдив.

Това са всички хора, които са по вертикала, като се започне от служителя до директора. Оръжията на всеки един служител би следвало да бъдат или в кобура на служителя, или в касата. Няма друго място, на което те могат да се съхраняват, разясни Стоянов.

За майката и детето са осигурени служители от Института по психология, които да беседват и да им окажат нужната помощ, психологическа помощ ще бъде оказана и на колегите от Специализирани сили, уточни Стоянов.