Спорт

Кирил Милов ще има шанс да се бори за бронза в Париж

От Euronews България Euronews България
87832Ad587ee6c2daabe98570fe0086f

Кирил Милов получи втори шанс да се бори за медал на игрите в Париж. Българският борец загуби първия си мач днес в категория до 130 килограма в класическия стил срещу Ясмани Акоста Фернандес (Чили), като поражението беше след 1:1 точки и предимство за натурализирания кубинец, тъй като той бе реализирал последната точка.

По абсолютно същия сценарий Акоста, който се бори за Чили от 2017 година, измъкна успеха и в полуфинала срещу китаеца Линже Мен. Линже поведе с 1:0 в първия рунд, но във втория бе твърде пасивен и Акоста получи точка, която му беше достатъчна да се класира на финал срещу абсолютния фаворит Михайн Лопес, който ще излезе за петото си поредно олимпийско злато. Той е непобеден от Пекин 2008 насам. 

На четвъртфинал пък Акоста Фернандес спечели с 2:1 срещу египтянина Абделатиф Мохамед. Точно Мохамед ще е съперник на Милов в репешажите, които започват във вторник в 12:00 българско време. При успех, българският борец ще стигне до мач за третото място. 

Българското присъствие в 11-ия ден на Игрите в Париж пък продължава с участието на Пламена Миткова в скока на дължина и Айк Мнацаканян в борбата класически стил в кат. До 77 кг.