Култура

15 държави показват култура и обичаи по време на Олимпийските игри в Париж

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

В този обширен парк североизточно от Париж посетителите могат да обиколят света само за няколко минути, без да напускат френската столица.

15 държави са създали своите къщи за гостоприемство в Парк де ла Вилет, давайки възможност на хората на посетителите да се докоснат до различни култури, да опитат местна храна и дори може би да се срещнат с някои олимпийски спортисти.

Най-голямата къща е на страната домакин Франция, която може да посрещне до 20 000 души. В съседство е тази на Нидерландия – втората по размери.

 

Особена тръпка е да си сред нидерландци. Всичко е оранжево. Можете да купите наши храни и дрехи. Опитваме се да създадем малък дом за нидерландците тук.

Марлийс Бакер – доброволец в къщата на Нидерландия

Отвъд канала на парка се намира оживената къща на Индия. Посетителите могат да видят как се тъкат килими или да им направят татуировка с къна, вдъхновена от Олимпийските игри.

 

Винаги ще имам хубави спомени от къщата на Индия.

Жан-Клод – посетител в къщата на Индия

Монголската къща е съвсем близо, украсена с юрти и показваща стрелба с лък или с кости.

За пръв път в историята на игрите толкова много държави са събрани на едно място. И желаещите могат да се възползват от това мини пътешествие по света.

 

Първо посетихме къщата на Мексико, за да се срещнем с някои атлети, след това отидохме в бразилската и си взехме напитка асай, а сега сме в Монголската къща, за да видим традиционната борба. Всичко е много интересно.

Адриана – посетител в къщата на Монголия

В Бразилската къща хората могат да поиграят на плажен волейбол и баскетбол или да опитат свеж коктейл.

Тези пространства ще бъдат със свободен достъп през целия период на олимпийските и параолимпийските игри в Париж.