Политика

Терзиев: Колегите избраха пясъка, слънцето и фрапетата пред интересите на софиянци

От Euronews България Euronews България
Terziev BGNES Снимка: БГНЕС

Оказва се, че почивката в Гърция е доста по-важна от въпроса как ще се управляват най-важните общински дружества, през които минават милиарди. Простено им е, че избраха пясъка, слънцето и фрапетата, вместо да дойдат и да минем отново през дискусията за назначенията, които, както се вижда, са много политически. Това коментира кметът на София по време на брифинг, който бе даден заради проваленото извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) заради липсата на кворум. То беше свикано от председателя на СОС Цветомир Петров относно смяната на ръководствата на най-големите общински дружества в столицата без конкурс и наведнъж. В залата се регистрираха само 25 от общинските съветници.

"Тези дружества, вместо да носят пари в бюджета на София, ще бъдат едни дупки, които ние ще трябва да пълним с пари", посочи Терзиев. По думите му смяната на ръководствата по този начин е вредна за софиянци. "Борбата продължава, но е разочароващо, че за пореден път няма интерес, а има удобно мълчание, епизодични коментари във "Фейсбук", но няма присъствие и отдаденост за решаването на проблема на града", каза той.

Вили Лилков от "Синя София" пък коментира, че цялата организация на това, което става около общинската икономика, в това число и днешната сесия, е извън Столичния общински съвет.

"Това е планирано, замислено, организирано и целенасочено проведено от определени партийни централи в основата, на които стои ГЕРБ", каза Лилков.

По думите му, ако СОС продължава да работи по този модел, то по нищо Столична община няма да се различава от това, което се е случвало предходните години - работа на парче, задоволяване на икономически интереси, загуба на фокус и никакви големи политически цели.