България

Министърът на МВР: Ще бъдем безкомпромисни с контрабандата и ДДС измамите

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Смятаме да бъдем безкомпромисни с контрабандата и ДДС измамите, както и в борбата с употребата на наркотични вещества.
Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде БГНЕС.
За хората, които си позволяват да разпространяват такива вещества до българските училища или в тях, категорично ще вземем мерки, добави Демерджиев. Предстои ни много работа за Шенген и по Плана за възстановяване и устойчивост, посочи той.
“Ще продължим борбата с купения вот на изборите и ще обезпечим правото на глас на българските граждани. Борбата за пътна безопасност ще бъде следващ приоритет. Борбата изисква категорични и бързи мерки“, добави Демерджиев.
Демерджиев представи и заместник министрите на служебния кабинет. Това са Моника Димитрова, Венцислав Катанов и Емил Пенчев.

Ако не работим активно и добре с професионалното ръководство, няма как да се справим с проблемите, каза министърът.

Не очаквайте масови чистки в МВР, ще има смяна на хора само когато се уверим, че има нужда, за да се постигнат нашите цели

“Нашата основна цел е не само да бъдат санкционирани служители, които са извършили такива закононарушения, но и да моделираме системата така че да не се допускат такива нарушения”, заяви той.

По темата "Шенген" служебният силов министър коментира: “Намираме България на последно място от три държави, които трябва да бъдат приети в Шенген. Всичко необходимо, което трябва да се направи, е започнато да се прави, ще дадем всичко от себе си да наваксаме изоставането и влизането в Шенген.”

В следващите седмици МВР ще предложи законодателни промени. “Нашата цел е да обезпечим работа на служителите. Ще предложим мерки и законодателни такива ако имаме достатъчно време”, каза той. И подчерта, че ако служителите на ведомството успеят правилно да начертаят и изпълнят мерките, се очаква скоро да се видят резултати.

“Ресурсът, с който разполага в момента МВР, ще бъде концентриран върху изборите, мигрантския натиск и върху оперативна дейност - разпространение на наркотици. Като започваме от училищата", увери министърът.