Спорт

Ботев (Пловдив) преклони глава пред Панатинайкос, но запази всички шансове за реванша

От Euronews България Euronews България
452822838 912206574281342 1154371893168115908 N

Ботев Пловдив загуби 1:2 гостуването срещу Панатинайкос в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа, но запази всички свои шансове за реванша на стадион "Христо Ботев" след седмица. Олимпийският стадион в гръцката столица Антина бе домакин на сблъсъка, като по трибуните имаше близо 10 000 души.

Александър Йеремеев даде аванс на ПАО още в 8-ата минута, когато се възползва от една балонно изсипана топка и с удар по тревата прати топката в мрежата на Матвей Игонен.

В 44-ата минута Анастасиос Бакасетас вкара нов гол за Панатинайкос, разписвайки се от дузпа, отсъдена за нарушение на Йонас Там срещу Филип Джуричич.

Ботев обаче успя да върне един гол в 70-ата минута след комбинация между резервите Мартин Секулич и Ален Корошец, вторият от които вкара на празна врата. 

"Канарчетата" имаха основателни претенции към главния съдия, който веднъж подмина нарушение срещу Акере в наказателното поле на домакините, а след това и отмени дузпа за Ботев след намесата на ВАР. В същото време главният съдия Давид Фуксман не показа червен картон на Джеймс Ето'о, който извърши доста нарушения и бе заменен предвидливо от наставника Душан Керкез.

При евентуално отпадане от Панатинайкос Ботев все пак ще има още два мача в турнира Лига на Конференциите. Ако успее да елиминира гръцкия гранд пък пловдивският тим го чакат два двубоя с нидерландския гранд Аякс или сръбския Войводина.