Свят

Военен експерт: Камала Харис е в синхрон с политиката на Байдън по отношение на Украйна и света

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Камала Харис е в синхрон с политиката на Байдън по отношение на Украйна и света. Това каза в „Добро утро, Европа“ о.з. полк. Вилис Цуров, председател на Управителния съвет на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“.

„Ако бъде избрана, тя би трябвало да продължи политиката в това направление – подкрепа на Украйна и довеждане на войната до успешен край. Тоест, възстановяване на границите на Украйна“, добави той.

„Но ако разсъждаваме за моментен край на войната, който после може да ескалира в много по-голяма война, може да бъде военно примирие с различни варианти – с даване на територия, отстъпване на различни други политически дивиденти“, уточни Цуров.

Цялото интервю вижте във видеото.

 

Ключови фигури от отбранителния сектор и бизнеса ще участват в конференция, организирана от Атлантическия клуб в България и Съюза на офицерите от резерваАтлантик“.

Експертите ще обсъдят важни въпроси ,свързани с отбраната и сигурността. Лекторите на събитието ще се фокусират върху изводите от Вашингтонската среща на върха на НАТО, когато беше отбелязана и 75-годишнината на Алианса. На срещата  страните  поеха  ангажимент да предоставят догодина на Украйна военна помощ в размер на 40 милиарда евро. Двадесет западни страни отделно приеха пакет инициативи - т. нар. Договор за Украйна.

В конференцията участие ще вземе посланикът на САЩ в България Н. Пр. Кенет Мертен, както и военният министър Атанас Запрянов.