Общество

Кръщават столична улица на Милен Цветков

От Георги Колев Георги Колев Редактор
7732595 Милен Цветков бе убит в катастрофа на 19 април 2020 г. Снимка: БГНЕС

Кръщават улица в София на Милен Цветков. Отсечката е част от улица "549" в район "Подуяне" и ще носи името на известния журналист, реши Столичният общински съвет.

Улица „549” е разделена на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“. Тя е сравнително къса – започва от бул. „Владимир Вазов” непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевски гробища, обясняват от СОС.

Колегите на Милен Цветков от ТВ1 предложиха сегашната улицата „549“, на която се намира телевизията в район "Подуяне", да носи неговото име, за което подготвиха и подписка, която е приложена към доклада.

 

Милен Цветков е оставил ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София.

Вносителят на доклада Симеон Ставрев

На 19 април се навършиха две години от смъртта на журналиста Милен Цветков. Той си отиде от този свят само на 53 години, след като колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище.

В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на "По света и у нас". В Нова телевизия беше водещ на предаването "Здравей, България", „60 минути с Милен Цветков“, новините в "Календар", "Часът на Милен Цветков". Той беше водещ и на предаването "Нищо лично" по Радио Експрес. От март 2020 г. до смъртта си води предаването "Алтернативата" по ТВ1.