Свят

Евро 2024: Англия и Испания се изправят един срещу друг на зрелищен футболен финал

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

На финалния сблъсък от европейското първенство по футбол в Берлин Англия за първи път ще достигне до финал на чужда земя след спечелването на Световната купа през 1966 г. Това може да е и първата европейска титла, което мъжете печелят. Това се случва, след като през 2021 г. трите лъва загубиха срещу Италия на финала на "Уембли" в Лондон. Какво обаче мислят за турнира феновете на страната домакин часове преди грандиозния финал?

 

Смятам, че феновете от чужбина очакваха нещо различно - германска ефективност и структура. Мисля, че ние вече не разполагаме с това. Това ясно се видя, а може би е и политически намек, че тук нещо трябва да се промени. Също така във футболно отношение смятам, че сме в добра позиция, както и преди.

Алекс Шашовиц, специалист на свободна практика

Въпреки че Германия загуби от Испания, аз ще подкрепям Ля Фурия Роха. По този начин след това ще можем да кажем, че сме загубили от европейските шампиони, което някак си прави малко по-поносим изхода ни от първенството.

Лаура Шаде, студентка

За Испания залогът е голям, тъй като евентуална победа ще означава, че те са отборът, спечелил най-много титли в историята на турнира. В момента те имат един и същи брой с Германия.

Финалът е първият път, в който Испания и Англия се изправят един срещу друг в голям турнир след Евро 1996. Според букмейкърите Испания е фаворит. Ще успеят ли обаче Трите лъва да последват стъпките на женския национален отбор, предстои да разберем.

Лив Страуд, Euronews Германия: