Политика

Хасан Адемов: В ДПС в момента доминират индивидуалните решения и силовият подход

От Euronews България Euronews България
Hasan Ademov

Случващото се в Движението за права и свободи може да се определи като „криза на механизма за вземане на решения“. ДПС е така структурирано, че когато е налице проблем в някоя от регионалните структури, например, веднага се активира имунната система на партията. Колективните органи винаги са били тези, които обсъждат и вземат решения, оттам и дойде сегашният проблем, тъй като напоследък доминират индивидуалните решения и силовият подход.“

Така описа пред БНР ситуацията в ДПС д-р Хасан Адемов, бивш министър на труда и социалната политика и едно от знаковите лица на партията.

„Скърца механизмът за вземане на решения в партията. Факт е, че Централното оперативно бюро не е заседавало от националната конференция насам“, каза още д-р Адемов.

Според него обаче, ДПС има съпротивителните сили да реши собствените си проблеми.

„ДПС е в топ форма, на последните избори увеличи гласовете си и присъствието си в Народното събрание. Партия като ДПС няма да допусне разединение и това беше основното послания след срещата на 17-те народни представители с почетния председател д-р Ахмед Доган. Очакваме той да се произнесе и да разтълкува посланието „Връщане назад няма“, добави Хасан Адемов.

Припомняме, че днес се очаква официално изявление на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това обяви след срещата в резиденция Росенец  съпредседателят на Движението  Джевдет Чакъров.

Междувременно, Делян  Пеевски излезе с позиция, в която подчерта, че никой няма право да го противопоставя с Доган и той няма да допусне това.  Съпредседателят на движението обяви, че се обръща с цялото си уважение към Доган, за да каже, че винаги е бил до него и това не се е променило.

Разрив и разделение в ДПС няма, има напрежение между Доган и Пеевски, коментира по-рано заместник-председателят Джейхан Ибрямов. На срещата при Доган, оставката на Пеевски не е коментирана, допълни той. И подчерта, че всички структури са в подкрепа на  почетния председател. Според Ибрямов, е възможно да има правителство с втория мандат.