Политика

След срещата с Доган: ДПС ще положи всички усилия за съставяне на правителство (Обновена)

От Euronews България Euronews България

"Трябва да има стабилност в страната, да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство в оставащото време. Ако не съумеем, естествено, че ще се отиде на избори, но това не е най-доброто решение." Това каза съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров след срещата с Ахмед Доган в "Росенец".

 

Депутатите от  ДПС, които не подкрепиха кабинета "Желязков" и представители на актива се срещнаха с Ахмед Доган в резиденция "Росенец". Сред тях са Филиз Хюсменова, председателят на  партията Джевдет Чакъров и депутатът Рамадан Аталай, който беше изключен от Парламентарната група на ДПС. 

По-рано те излязоха с отворено писмо, в което заявяват, че те са за "единство и заедност" под  ръководството на Доган.  

Още снощи изключеният от парламентарната група на Движението Джейхан Ибрямов публикува в социалната мрежа своя снимка с почетния председател и написа, че който мисли, че Доган е минало, значи няма бъдеще в ДПС.

От Младежкото ДПС написаха  във Фейсбук, че е тежко  да виждат как ценностите на партията са поставени на карта.

Подкрепяме единството и заедността на партията и заставаме категорично зад почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, се посочва още в публикацията.  

 

Коментар на кризата дойде и от съпредседателя на ПП-ДБ  Кирил Петков. Във Фейсбук страницата си Петков написа:

"В 50-ото Народно събрание има две потенциални мнозинства:

1: ГЕРБ и ДПС

2: Възраждане, БСП, Величие, ИТН

Нека да е ясно, ППДБ не може да бъде част от тези две мнозинства, защото ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция. Нашите избиратели може да са абсолютно спокойни за това."

 

Още по темата - от Рая Стоянова във видеоматериалите: