Спорт

Манчестър Юайтед удължи договора на Ерик тен Хааг

От Euronews България Euronews България
Tenhaag Facebook Снимка: Фейсбук

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг официално подписа нов договор с "червените дяволи", съобщиха от "Олд Трафорд". Контрактът на специалиста е до юни 2026 година.

54-годишният нидерландски треньор е начело на тима от 2022-а. Той ще продължи да води отбора, въпреки че през изминалата кампания във Висшата лига Манчестър Юнайтед не впечатли с представянето си и завърши на осмото място с актив от 60 точки в 38 мача. Въпреки това тимът спечели Купата на Англия (FA Cup), побеждавайки Манчестър Сити на финала и си осигури участие в Лига Европа през следващия сезон.

"Много се радвам, че ще продължим да работим заедно. Като погледнем назад към последните две години, можем да гледаме с гордост към спечелените два трофея и всички примери за прогрес. Но трябва да сме наясно, че предстои още много работа, за да достигнем очакваното ниво за "Манчестър юнайтед", което значи да се борим за титли в Англия и в Европа", каза мениджърът.

В средата на юни Тен Хаг заяви, че е разговарял с част от ръководството на клуба по време на почивката му в Ибиса. От управлението на "червените дяволи" са му споделили, че искат да продължи работата си като мениджър, а тогава стана ясно, че отборът е преговарял и с други треньори, и по-контретно с Томас Тухел.