Политика

Зафиров: БСП по никакъв начин не е съпричастна с работата на служебния кабинет

От Euronews България Euronews България

Ръководството на БСП няма да изключи четиримата си членове, които станаха служебни министри без да поискат одобрението на левицата. Това съобщи за Euronews България бившият депутат от партията Атанас Зафиров.

„БСП по никакъв начин не е съпричастна към работата на това служебно правителство, назначено от президента Румен Радев“, подчерта социалистът.

Според него е изумително как „една малка част от партията“, настроена опозиционно спрямо ръководството на БСП, е намерила толкова масирано присъствие в служебното правителство.

Въпреки че обявиха, че се разграничават от действията на правителството на Радев, от БСП ще подкрепят евентуално решение да започват преговори с „Газпром“ за доставки на синьо гориво, стана ясно още от думите на Зафиров.

Водещ принцип трябва да е най-изгодната цена, смята бившият депутат от левицата.

Той обяви, че ще води листата на БСП в област Враца, където очаква „тежка битка“.

По думите му купуването на гласове в областта е масова практика.

„Надявам се да създадем необходимите предпоставки това да бъде прекратено и вотът да бъде честен и справедлив“, посочи Зафиров и каза, че очакванията му за изхода на вота през октомври са за значително подобрение на резултата на левицата.

Социалистът отхвърли като спекулация информацията, че според вътрешно проучване на БСП на следващите избори за партията биха гласували около 7% от избирателите.

„ГЕРБ и ДПС са партиите, с които няма да преговаряме“, подчерта Зафиров.

Целия разговор вижте във видеото.