Политика

Борисов: Всички са експерти, партиите да кажат при какви условия ще подкрепят първия мандат

От Euronews България Euronews България

“Темата за експертен кабинет е “глупост”. При нас всички са експерти. За да заработи държавата имаме партия с над 11% преднина и нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат”. За това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предаде БГНЕС.

Според Борисов, в момента сме в митинг на предизборна кампания и на всички им е изгодно в Народното събрание да има малки партии. “Ако имахме над 80 депутати, разговор за сглобка нямаше да има. Никой обаче не говори за избирателната система понеже на всички им е изгодно да има малки партии”, смята Борисов.

Според него сега разпределението на силите не отговаря на това в предходното НС. “Точно както казах на колегите от ПП-ДБ. Трябва да преформатираме правителството, защото вече вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е логично с 22 депутати да искате цялата власт плюс регулатори и служби”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. “Всички останали партии могат да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството”, заяви още Борисов.