Политика

Ангел Георгиев, „Възраждане“: Сформиране на евроатлантическо правителство би тласнало България към още по-лоши времена

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Изборът на Рая Назарян за председател на Народното събрание не е добра новина, защото председател от евроатлантическата фракция няма начин да бъде добра новина. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime  депутатът от “Възраждане”  Ангел Георгиев. Той беше категоричен, че от партията желаят нови предсрочни парламентарни избори, защото сформиране на евроатлантическо правителство би тласнало България към още по-лоши времена.

Ако парламентът работи така, както работеше преди, по-добре е да отидем на предсрочни парламентарни избори. Аз не виждам нищо добро в този избор на председател, защото политическата формация, която ще диктува на този председател е ГЕРБ-ДПС. На практика ГЕРБ и ДПС вече са едно цяло.

Той коментира, че партията има с един депутат повече, но поради ниската избирателна активност, както и партии „клонинги“ на „Възраждане“, участвали в изборната надпревара, партията е загубила гласове.

Според него присъединяването на България към Европейския съюз и НАТО са били представяни като лекарство за страната ни.

„Получи се обаче така, че хората не станаха по-богати, а ЕС сам по себе си не е решение за проблемите в България. Поради това и ние се принудихме да създадем и политическа партия – „Възраждане“ и да се включим в политическия живот“, каза още Ангел Георгиев.

Целия разговор вижте във видеото.