Спорт

Франция започна европейския си поход с икономична победа над Австрия

От Euronews България Euronews България
448532443 880499877446013 5694779976847428944 N Снимка: Фейсбук

Един от фаворитите на Европейското първенство по футбол Франция потегли с икономична победа с 1:0 над Австрия, дошла след автогол. Французите водиха играта в големи периоди от мача, но имаха сериозни проблеми срещу съперника си.

Ключовият момент в мача беше в 38-ата минута, когато след рикошет от Максимилиан Вьобер топката влетя в мрежата на Австрия.

Френският състав се отчете с куп пропуски пред вратата на съперника си, което можеше и да струва скъпо през второто полувреме, когато Австрия няколко пъти създаваше суматоха в наказателното поле. Реалните голови положения за австрийците обаче бяха малко. И при двете по-сериозни такива - в 36-ата и 78-ата минута Кристиян Баумгартнер беше спрян от вратаря на "петлите" Майк Менян.

Голямата звезда на Франция Килиан Мбапе пък напусна терена в края на редовното време, след като удари главата си в рамото на съперник и не успя да продължи. По първоначална информация капитанът на Франция е със счупен нос.

Резултатът оставя отбора на Дидие Дешан с три точки в група D, наравно с тима на Нидерландия, който победи Полша с 2:1 в Хамбург на 16 юни.

В следващия кръг Франция се изправя срещу "лалетата" в Лайпциг на 21 юни, докато Австрия излиза срещу "Дружина полска" по-рано същия ден в Берлин.