Общество

Общинският съветник Андрей Зографски: Няма да има увеличение на билета заради обновяването на транспорта в София

От Диана Радева Диана Радева Водещ

"Инвестирахме с огромен приоритет в метрото през последните години. Затова искаме сега да инвестираме в наземния транпорт. Над 200 автобуса в София не отговарят на стандартите, само около 20 процента от трамваите са модернизирани. Този транспорт е най-скъп за обновявяване и поддръжка. Ще закупим и тролейбуси, които са хибридни". Това съобщи в ефира на "Добро утро, Европа" Андрей Зографски, зам.-председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет и съветник от ПП-ДБ-СС.

По думите му във връзка с модернизацията на наземния транспорт в София, са включени и предвидените разклонения и разширения на мрежата, а не само закупуването на нови превозни средства.  

"Няма никаква нужда от корекция на ценовата политика за билетите и картите в градския транспорт. Имаме рекордна ползваемост на градския транспорт, около милион софиянци всеки ден го ползват", твърди Зографски. 

Средствата за мащабния проект ще дойдат от бюджета на СОС, от програма за регионално развитие и околна среда, заеми от Банката за развитие и пр.

Целия разговор във видеото.