Спорт

Любослав Пенев е новият старши треньор на Локомотив (Пловдив)

От Euronews България Euronews България
Lubopenev Снимка: БГНЕС

Любослав Пенев е новият старши треньор на Локомотив (Пловдив), съобщиха от пресслужбата на клуба, без да поясняват параметрите на неговия договор.

Наставникът заменя на поста Александър Томаш, който беше уволнен в края на миналия сезон, а от следващия ще води Спартак (Варна). 

В щаба на Пенев влизат Атанас Стоилов, Ангел Павлов, Никола Солаков, Мартин Митев, както и Христо Златински, който ще продължи да води Локомотив II. Официалното представяне на 57-годишния специалист пред медиите ще се състои на 17 юни (понеделник) от 17:00 часа.

За последно Любослав Пенев бе начело на Хебър (Пазарджик), където прекара малко повече от година и успя да запази елитния статут на отбора. В треньорската си кариера, бившият национал е водил още отборите на Литекс, Ботев (Пловдив), ЦСКА-София, Валенсия II, Царско село, ЦСКА 1948, а в периода 2011-2014 година беше и национален селекционер на България.

Преди да се заеме с треньорската професия, Пенев направи изключително успешна кариера като футболист. Той е защитавал цветовете на испанските Атлетико Мадрид, Валенсия, Компостела и Селта Виго. В България се състезава за ЦСКА и Локомотив Пловдив, като завършва кариерата си именно при “черно-белите” през сезон 2001/02.

“Смърфовете” започват подготовката си за новия сезон в Първа лига в понеделник. Пловдивчани ще проведат и тренировъчен лагер в Боровец, който стартира на 23 юни, където в рамките на 13 дни отборът ще изиграе общо 4 контроли. Локомотив ще се готви и на терените в Говедарци и Самоков, както и в домашни условия преди началото на родния футболен елит, което ще бъде в уикенда между 19 и 21 юли.