Политика

Пеевски: Трябва да има редовно правителство, което да стабилизира държавата

От Euronews България Euronews България

Трябва да има редовно правителство, което да стабилизира държавата. Това се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски.Той призовава "евроатлантическите лидери" на разговор за бъдещето на България.

 

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски призова за незабавното започване на консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство с "всички отговорни политически лидери".

"Призовавам лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират този процес, така, както им приляга като първа политическа сила в 50-то Народно събрание. За ДПС властта никога не е била самоцел и това винаги е било потвърждавано от действията ни. Но съм категоричен - ние ще сме фундамента и гаранта за това, че България няма да се отклони от евроатлантическия си път.

Обръщам се към лидерите на всички евроатлантически парламентарни партии - бъдете отговорни и не допускайте личните или партийните емоции и интереси да бъдат поставени над интересите на държавата."

Пеевски допълва:

"Г-н Борисов, очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери, за започването на разговор за бъдещето на родината ни."

По думите на Пеевски държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии и никой няма право да поставя под съмнение тяхната легитимация, получена от българските граждани.