Политика

Борисов гласува, за да се спре "този кеш от последните 4 г."

От Euronews България Euronews България

"Гласувах да не ви вземат по левче от всеки дизел и бензин, да не плащате по 30% на посредници, контрабандата да не продължава да се вихри, да не се дава възможност на Нинова и Асен Василев да вървят по кешовите потоци. Формулата на кешовите потоци е ПП-ДБ, Възраждане и БСП, след като Асен Василев казва, че вървят тези потоци към Нинова. Аз мечтая за България, в която няма кешови потоци". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Гласувах да се спре този кеш в последните 4 г., да започнем да изпълняваме обещанията си, че ще продължи „Хемус“, „Струма“, Търново-Русе, това очакват хората. Разбира се нещо стабилно, за да може България да се върне на мястото, където е била и да се чуе и нейният глас, посочи още Борисов.

По думите му изключително важни са евроизборите, "в следващия месец стабилните държави ще имат глас и ще имат възможност да участват за ЕП, Европейски съвет, външен министър, грозно е служебен премиер да отиде и да участва, защото той няма подкрепа, който и да е той".

Важно е днес българите да гласуват, да има легитимност. От заклинанията от сутринта стана ясно, че ние можем само с ДПС, ПП-ДБ могат само с "Възраждане" и БСП.  "Възраждане" казват или ние или никой, така че математика в случая няма, посочи Борисов. Резултатите от изборите имат значение, съгласен съм с Христо Иванов. Докато не излезе крайният резултат на ЦИК, ГЕРБ няма да дава изявления, каза Борисов.