Политика

Политолози: Кампанията беше насочена към твърдите ядра на партиите

От Диана Радева Диана Радева Водещ

В предизборната кампания всички заложиха на неща, които ние всички знаем като общество и не дадоха нова идея и посока. Това коментира в ефира на „Добро утро, Европа“ политологът Христо Панчугов.

Ожесточената борба а второто място би трябвало да мобилизира повече хора да излязат и да гласуват, посочи проф. Румяна Коларова.

Започват и предстоят значими дебати в Европейския парламент, така че е важно кои ще са депутатите, които ще изпратим там, посочиха още политолозите.

Според политолога Цветанка Андреева, обществото не е чак толкова изморено от избори, а основният и най-важен мотив е да бъде съставено стабилно и здраво правителство.

Партиите говореха на собствените си избиратели, а те трябваше да се обърнат към всички, посочи политологът Георги Киряков.

Политологът проф. Мария Пиргова прогнозира, че е възможно служебното правителство да продължи своя живот. „Тези избори са до голяма степен излишни, но това не са и демократични избори, такива, каквито демокрацията ги предполага“, посочи още тя.

Според социолога Мира Радева, демокрацията не стои никъде другаде, освен в сърцето на гражданите. Ако хората не желаят да излязат и да гласуват, проблемът е и в двете страни, коментира още Радева.

 

Вижте какво коментираха преподавателят по реторика и комуникации проф. Иванка Мавродиева и PR експертът Максим Бехар: