Спорт

Ига Швьонтек запази трона и триумфира за трети пореден път в "Ролан Гарос"

От Euronews България Euronews България
15182125202296473943 Снимка: rolandgarros.com

Ига Швьонтек триумфира за трети пореден път с титлата в "Ролан Гарос", след като победи категорично италианката Жасмин Паолини с 6:2, 6:1 за едва 70 минути. Отличието е общо четвърто за Швьонтек в Париж, както и пето за нея от Големия шлем.

Полякинята допусна ранен пробив, но след това спечели пет поредни гейма със съотношение на точките 20-5 в своя полза, за вземе сета с 6:2 за 32 минути.

Втората част продължи тенденцията от първия. Швьонтек показа класа и поведе с 5:0 след пробиви във втория и четвъртия гейм. Жасмин Паолини успя да се пребори за почетен гейм при свой сервис за 5:1.

Водачката в световната ранглиста не остави повече шансове на сензацията на турнира Жасмин Паолини и затвори сета и мача с 6:1.

22-годишната Швьонтек е третата тенисистка в историята, която печели три поредни титли от "Ролан Гарос". Преди нея това са постигали Моника Селеш и Жюстин Енен.

Италианката Паолини от своя страна игра първи финал на турнир от Големия шлем и в понеделник ще се изкачи до 7-то място в световната ранглиста.