Спорт

Лудогорец преклони глава пред Динамо (Загреб), реваншът в хърватската столица е на 9 август

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 08 03 144640

Лудогорец загуби с 1:2 от "Динамo" (Загреб) в първия мач между двата тима от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Българският тим създаде повече положения в хода на мача, но не успя да ги материализира, а също така и да се възползва от домакинското си предимство. Това бе и първо поражение за родния първенец в турнира през този сезон.

Двубоят започна по идеален начин за "Динамо". Гостите дръпнаха с 2:0 още до 9-ата минута. В 6-ата Дино Перич си свали топката с глава и с удар от воле матира Серджио Падт, давайки аванс на своя тим. Само 3 минути о-късно хърватите удвоиха. Роберт Любичич прати остро подаване в наказателното поле, а при опита си да го пресече с крак Падт прати топката в собствената си врата. В 22-рата минута "Лудогорец" върна едно пападение, след като изчистена топка попадна в краката на Бърнард Текпетей и той не сгреши с прецизен диагонален удар. Още в началото на втората част Рик Джонатан стреля извън наказателното поле, но топката се плъзна по голлинията, а Ливакович успя да я хване преди да я премине. В 69-ата минута пък разградчани бяха близо до втория си гол, но Пиерос Сотириу уцели напречната греда.

Реваншът между двата тима е в Загреб на 9 август, а крайният победител ще играе срещу някой измежду "Бодьо/Глимт" и "Жалгирис".

Още спортни новини вижте във видеото: