Общество

Строежът на Националната детска болница стартира след седем месеца

От Рая Стоянова Рая Стоянова Репортер

Днес започват първите действия по отношение на Националната детска болница в Горна Баня.

Изпълнителният директор на здравната инвестиционна компания за строителството на Националната детска болница Владко Григоров уточни, че след 7 месеца ще започне проектирането и строежа на болницата. “Информирани сме от Техноком, строителната фирма, че има опасни елементи по фасадата и по покривните структури, които трябва да се премахнат. Първоначално започваме с тези действия”, обясни Владко Григоров.

„Честит празник на българските деца, те трябва да са щастливи и ние да допринасяме за това. В тази връзка днес разчистваме терена за изграждането на Националната детска болница”, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Служебният здравен министър Галя Кондева обяви, че 6-7 месеца са необходими, за да се стигне до нулево ниво. “Би трябвало в началото на 2025г. да имаме готовност за проектиране и строеж. От 3 до 4 години след това ще са нужни за завършването на Националната детска болница”, обясни Кондева.

Служебният регионален министър Виолета Коритатова добави, че устройствени проблеми с терена няма. “Обещавам от името на МРРБ да бъде създаден бърз и лесен достъп до болницата. Това ще се случи с изграждането на Софийския околовръстен път, там предвиждаме необходимата транспортна връзка до болницата”, обясни Коритарова.