Спорт

Якуб Пьотровски спечели анкетата "Футболист на футболистите" за сезон 2023/24

От Euronews България Euronews България
Piotrowski

Полузащитникът на "Лудогорец" Якуб Пьотровски спечели анкетата "Футболист на футболистите" за най-добър играч в Първа лига за сезон 2023-2024. Тя се организира от Асоциацията на българските футболисти и в нея гласуват играчите от двете професионални лиги в България.

През сезона полякът изигра 51 мача с екипа на разградчани, в които реализира 17 гола и даде 6 асистенции за Лудогорец във всички турнири. 26-годишният Пьотровски изпревари голмайстора на Крумовград Александър Колев, който зае второ място, а третата позиция е за капитана на Ботев (Пд) Ивелин Попов.

За най-добър млад футболист тази година бе избран нападателят на Левски Марин Петков. Той бе предпочетен пред игралия за Хебър и Ботев (Пд) Георги Николов, а трети се нареди защитникът на ЦСКА - София Християн Петров.

За най-добър треньор на първенството футболистите определиха наставника на Черно море Илиан Илиев. Втори се нареди Георги Дерменджиев, а третото място заслужи наставникът на Ботев (Пд) Душан Керкез.

Националният селекционер Илиан Илиев печели за четвърти път авторитетното отличие, след като бе №1 за сезон 2009/2010 като треньор на Берое и сезони 2018/2019 и 2022/2023 начело на Черно море.

Победителите в анкетата ще бъдат наградени от Асоциацията на българските футболисти в началото на новия сезон.