Спорт

Григор Димитров остава десети в света, Виктория Томова се изкачи с девет позиции до №75

От Euronews България Euronews България
GRIGOR RIM Снимка: БГНЕС

Григор Димитров запази десетата си позиция в световната ранглиста по тенис при мъжете. Българинът загуби 60 точки, но все още има аванс от 65 пред австралиеца Алекс де Минор, който е на 11-ото място. Ранглистата ще бъде подновена след две седмици, когато приключи вторият за годината турнир от Големия шлем "Ролан Гарос". Тогава може да има големи размествания.

Гришо вече стартира по убедителен начин в надпреварата, след като се наложи с 3:0 сета над 88-мия в света американец Александър Ковачевич. Следващият противник на Димитров ще бъде номер 43 Фабиан Марожан. Двамата се изправят играят един срещу друг на 29 май (сряда).

Иначе в топ 10 няма размествания, но за Новак Джокович предстои важен период.Световният №1 трябва да стигне минимум полуфинал, за да има шанс да запази първата си позиция след Ролан Гарос. Ако обаче италианецът Яник Синер се класира на финал, ще стане №1 в света, дори и Джокович да защити титлата си.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова пък се изкачи с девет позиции при обновяването на световната ранглиста и вече е №75 в света. Миналата седмица тя остана само на гейм разстояние от първия си финал в WTA тура. В драматичен полуфинал в Рабат, продължил близо 3 часа и половина, Томова загуби срещу 81-ата в света Пейтън Стърнс след 7-6(6), 5-7, 6-7(4).

На върха в класацията остава Ига Швьонтек, а в топ 10 има само една промяна - Даниел Колинс се изкачи с две места до №10, за сметка на Йелена Остапенко.