Цвят

Мечти без граници: 60-годишна дама направи фурор на конкурса „Мис Вселена Аржентина“

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

60-годишна аржентинка постигна една мечта – да участва в национален конкурс за красота и дори да спечели в една категория от него. Алехандра Мариса Родригес, юрисконсулт на болница в Ла Плата, на юг от Буенос Айрес, може и да не се окичи с титлата „Мис Вселена Аржентина“, но бе избрана за „най-красиво лице“. Самото ѝ участие бе триумф над стареенето в един обсебен от младостта свят. Нещо повече – от никому неизвестна жена на средна възраст, тя се превърна за една нощ в знаменитост.

Беше лудо приключение, в което се впуснах без никакви очаквания, само с идеята да се изправя пред ново предизвикателство. На 60 години се изисква смелост да се заемеш с нещо подобно. Но беше положително преживяване, научих много. Най-вече за себе си, какво към способна да дам, за да се получат нещата.

Алехандра Родригес – участничка в конкурса „Мис Вселена Аржентина“

Пътят към славата бе светкавичен и в един момент тихата неомъжена юристка вече даваше козметични съвети на дамите как да постигнат нейното сюрреалистично гладко лице. Доказа на обществото, че възрастта е само число. Дори в частта с банските костюми Алехандра предизвика възторжени аплодисменти сред публиката.

В крайна сметка короната „Мис Вселена Аржентина“ бе поставена на главата на 29-годишната актриса и модел от Кордоба Магали Бенеджам Корти. Тя ще представлява страната си на световния конкурс в Мексико Сити през ноември.

Голямата ирония е, че победителката нямаше как да участва в миналогодишното издание на конкурса, тъй като възрастта бе ограничена до 28 години. Тази година, за пръв път в своята история, конкурсът Мис Вселена приветства всяка участничка на възраст над 18 години.