Общество

Георги Тодоров, МЕУ: Ще подпомогнем ЦИК за честни избори

От Георги Колев Георги Колев Редактор
MEU Божидар Божанов (вдясно) предаде министерството на новия служебен министър на електронното управление Георги Тодоров. Снимка: МЕУ

„Една от задачите, които има това министерство в следващите седмици, е да подпомогне Централната избирателна комисия (ЦИК) да вземе правилните решения във връзка с предоставянето на изходния код на машините за гласуване и на удостоверяването на съответствията на техническите устройства.“

Това каза досегашният министър в оставка Божидар Божанов на новия служебен министър на електронното управление Георги Тодоров, който встъпи официално в длъжност. На церемония в сградата на министерството тпой пожела успех на Тодоров и отбеляза увереността си, че той ще продължи да работи в правилната посока.

„Искам да благодаря на министър Божанов за усилията, които е положил през последните осем месеца, както и на неговия екип. Много работа е свършена“, отбеляза Георги Тодоров.
Той увери, че ръководеното от него ведомство ще направи всичко възможно, за да подпомогне ЦИК в организирането на честни и прозрачни избори.

Божидар Божанов и Георги Тодоров проведоха и среща, на която обсъдиха всички проблеми и предизвикателства в сектора.