Икономика

Александър Пулев поиска по-амбициозна Агенция за инвестиции

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Pulev Снимка: БГНЕС

Ще направим всичко възможно да запазим кредита на доверие, да го развием и да осигурим устойчиво управление, каза служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев при приемането на поста от Даниел Лорер, предаде БГНЕС.

Пулев поиска кредит от десетина дни, в които да окомплектова политическия си кабинет и едва след това да представи концепция за управление с уговорката, че има ясна визия за нещата.

Иска ми се Българската агенция за инвестиции да бъде по-амбициозна, да вкараме по-модерен подход най-вече в начина на презентация пред международните инвеститори, каза той.

Относно Българската банка за развитие, плановете на служебния министър са да се фокусира върху естеството и сърцето на една такава кредитна институция, това е управлението на риска.

Когато имаме управление на риска ще говорим за промяна на лимити, каза още Пулев. Като приоритет в работата си той открои и Фонда на фондовете.

Ще работим за устойчиво управление и където може да дадем градивни коментари и насоки, каза още Александър Пулев.

От своя страна Даниел Лорер заяви, че министерството предлага изчистен дневен ред.

Европейските програми, които подпомагат българския бизнес, вече са предадени на Европейската комисия за одобрение. Планът за възстановяване и устойчивост също беше одобрен, каза още Лорер и се похвали с над 1000 компании, одобрени за енергийна ефективност.

Оставяме ви един изключително мотивиран екип, който ще ви помага с 200% от своите усилия, за да може българската икономика и граждани да преодолеете тежката ситуация. Вярваме, че България може да излезе по-силна от другата страна на това предизвикателство, обърна се Лорер към Пулев.

В отговор на въпрос на медия, Даниел Лорер заяви, че е силно съм убеден, че „Продължаваме промяната” има всички шансове да бъде първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори.