Спорт

Лечева: Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Lecheva Снимка: БГНЕС

Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт. Това заяви Весела Лечева, която пое поста на служебен министър на младежта и спорта от Радостин Василев, предаде БГНЕС. Предаването на поста се случи в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Уважаеми колеги, днес с голямо удоволствие предавам поста на един спортист, който се доказа и като спортен ръководител и администратор. Тръгвам си с високо вдигната глава, направих всичко по силите си, няма от какво да се срамувам – започнат бе един кръстоносен поиход срещу политики в спорта. Благодаря и на екипа си – тези хора показаха, че могат да се справят под напрежение“, бяха встъпителните думи на вече бившия спортен министър Василев.

Мога да кажа, че съм близо 40 години в спорта като състезател, като ръководител, като народен представител. Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт. За мен той винаги е бил кауза. Ще запазя всичко позитивно и започнато, което може да доведе до успехи и спокойствие – принципите, от които ще са водя, са професионализъм, опит, прозрачност, и най-вече истината. Само след две години е Олимпиадата в Париж. Ще дадем нужното спокойствие – да можем да дадем увереност, че ще действаме внимателно. Всеки един спортист е важен. Целият екип ще бъдем близо до тях“, започна Лечева.

Тя потвърди, че ще има двама заместник-министри и началник на кабинета. „Познати лица са, скоро ще обявя имената им“, каза новият служебен министър на спорта и продължи: „Ще се събера с всички, ще им дам конкретни задачи, за да имаме една много внимателна преценка на всички предстоящи решения. Всичко започнато ще бъде анализрано, така че да се направи една временна картина“.

На въпрос на БГНЕС относно това какво предстои на Василев относно политическия му проект, той сподели: „В следващите дни ще има официална информация. Става въпрос за гражданско движение, ще ви запозная на пресконференция“, беше краткият коментар на вече бившия спортен министър.