Политика

ГЕРБ за "Балкански поток": Яд ги е, че не успяха да извлекат нищо

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Temenujka Petkova Теменужка Петкова. Снимка: БГНЕС

Няма как две работни групи да изземат компетенциите на отделните институции в държавата, видяхме, че правовата държава за тях не означава нищо.

Това каза Теменужка Петкова от ГЕРБ отговори на съобщението на Кирил Петков, че дава "Балкански поток" на ДАНС заради нарушения, предаде БГНЕС.

Петков е назначил две ведомствени групи, които да направят проверка за "Балкански поток". Според тях има сериозни нарушения, добави Петкова.
Този проект е реализиран изцяло с правилата на ЕС и нашето законодателство. За нас думата на парламента е всичко. За пътната карта на "Балкански поток" свидетели сме на поредната лъжа. Яд ги е, че не можаха да извлекат нищо от тази пътна карта. Ние никога не сме подписвали неизгодни за България договори и документи, само ще кажа Gemcorp и с това нещата могат да бъдат изчерпани, уточни Петкова.

Правителството на Петков демонстрира въпиюща некомпетентност. Другата голяма лъжа е за финансирането на проекта. Ясно са казани в решение на КЕВР приходите на "Булгартрансгаз" какви трябва да бъдат - 309 331 млн. лева. Проектът реализира много по-големи приходи.

Теменужка Петкова

Каквото и да кажат Петков и неговото правителство нито хората нито институциите ще забравят какво причиниха на България. Поставиха под въпрос енергийната сигурност на страната. Защо взеха 683 млн. лева приходите от "Газпром Експорт", парите бяха прибрани, но проектът бил лош, каза Петкова. Петков и правителството му са вредни за България и се радваме, че те си отидоха, допълни тя.

Кирил Петков не изневери на стила си, започна и завърши в остър конфликт и разминаване с действителността, каза от своя страна Томислав Дончев. Той си живее в собствен свят от приказките, само не знам коя е приказката – Снежанка, Пепеляшка или Червената шапчица, каза още Дончев.