Политика

Карадайъ към Ердоган: Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде

От Георги Колев Георги Колев Редактор
DPS Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с президентана Турция Реджеп Тайип Ердоган. Снимка: ДПС

Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде.
Това е казал лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на президентана Турция Реджеп Тайип Ердоган.
Пресцентърът на ДПС информира едва днес за срещата, която лидерът на движението е провел в Турция с президента на страната. За срещата стана ясно в понеделник от съобщение от пресслужбата на Ердоган, цитирано в български медии. В нея са участвали външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.
Мустафа Карадайъ е подчертал, че в България предстоят избори през октомври.
По време на разговора между Ердоган и Карадайъ бе поставен въпросът как в тези трудни и тежки времена Турция може да бъде полезна на България. Двамата разговаряха още за отношенията между България и Турция в контекста на енергетиката и природния газ, информират от пресцентъра на партията.
От партийната централа уточняват, че Карадайъ и Ахмедов са имали и поредица от срещи.
В неделя Карадайъ и Ахмедов бяха на погребението на майката на Фаик Йозтрак, зам.-председател и говорител на Републиканската народна партия (СНР) в Турция. Лидерът на ДПС положи венец от името на движението.
Карадайъ разговаря още с председателя на Републиканската народна партия (СНР) в Турция Кемал Кълъчдароглу, както и с кмета на голяма община Анкара Мансур Яваш.
Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов проведоха в понеделник и голяма среща с български граждани в Турция във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори. В нея участваха представителите на ДПС за район Тракия - Гюнер Четин, за район Мармара - Лютви Йозгюр, за район Бурса - Танер Чауш, за район Измир - Исмаил Ватансевер, и за район Истанбул - Фахри Ватансевер. На срещата присъстваха над 100 симпатизанти на ДПС.

 

Председателят на ДПС благодари на членовете и симпатизантите на партията, които подкрепиха партията на всички избори през 2021 г.

Лидерът напомни, че още преди месеци на вечеря-ифтар в Истанбул предупреди, че България е пред предсрочни избори, тъй като се управлява от най-слабото и некомпетентно правителство в демократичната история на страната ни. Нека мине Байрамът и да се готвим за избори, те рано или късно ще се случат, заяви тогава Карадайъ. И ето, че президентът издаде указ за предсрочни парламентарни избори на 2 октомври. Вече се случи, каза сега председателят на ДПС.
"Геополитически преминаваме през трудни времена. Вече бившето правителство направи много грешки. Особено в сферата на газа и енергетиката. А повечето решения на тези проблеми минават през Турция", допълни още Мустафа Карадайъ.