Спорт

ЦСКА-София се препъна срещу Крумовград и допусна грешна стъпка в битката за второто място

От Euronews България Euronews България
10895345 Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА-София допусна грешна стъпка в битката с Черно море за второто място в класирането на Първа лига, след като направи равенство 2:2 с Крумовград като домакин а в мач от 33-ия кръг на първенството.

Срещата на Националния стадион "Васил Левски" започна отлично за гостите, които поведоха в резултата още в 3-та минута, когато Патрик Луан се измъкна от засадата и от близко разстояние вкара с глава след добро центриране на Александър Колев. "Червените" натиснаха в търсене на обрат и изравниха в 29-ата минута с гол на Джонатан Линдсет след отлична асистенция на Тобиас Хайнц.

Малко преди почивката домакините получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но Линдсет стреля в аут от бялата точка. В 49-ата минута ЦСКА-София все пак излезе напред, след като Матиас Фаетон се разписа с глава след центриране на Улаус Скаршем.

Играчите на Крумовград обаче не се предадоха и изравниха в 55-ата минута, когато Александър Колев спечели висока топка и я отклони на пътя на Луан, който беше изпуснат от Християн Петров и не сбърка сам срещу Густаво Бусато.

До края "армейците" така и не успяха да пробият защитата на съперника и двубоят завърши при равенство 2:2. По този начин ЦСКА-София временно излиза на втората позиция с точка повече от Черно море преди утрешното домакинство на "моряците" на Лудогорец. Крумовград пък заема шеста позиция в класирането с актив от 49 точки. Футболистите на Станислав Генчев продължават да нямат загуба от началото на 2024 година.