Политика

Журналистът Чавдар Стефанов: Борбата с корупцията в Русия я водят най-корумпираните

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Главното, което подронва армията на Русия, е корупцията. Подкупът е нещо цивилизовано за нея. При толкова корупция в тази държава, явно има недоволство, което се изразява от отделните офицери, войници, а и от самото население. Арестуваха и личности от по-малък калибър. Така журналистът и бивш кореспондент на БНР в Москва Чавдар Стефанов коментира в ефира на PrimeTime промените по високите етажи на руското военно командване през последните няколко дни.  

"Борбата с корупцията я водят едни от най-корупмпираните - руските експерти от службите на сигурност", даде пример Стефанов 

Той посочи още, че има огромно наливане на средства в руската армия, но парите и техниката ги няма". 

"Оказва се, че руснакът е луд да ходи да се бие, за да му дадат пари, както и му опростят дълговете. Руските управляващи нямат морал, което се видя с агресията в Украйна", допълни Стефанов. 

По отношение на настъплението на руската армия в Украйна, Стефанов коментира, че това е заради забавянето "твърде многона  западната помощ, както и Русия тихо и кротко организира набора на наемници, които да отидат да се бият в Украйна. Украинците пък вече не искат да има война". 

Според Стефанов се очаква настъпление не само към Харковска област, но и към Суми. По мнението му Русия се готви за продължителна война, която може да не е само с Украйна, но и да се насочи към балтийските страни, Молдова и др.

Целия разговор във видеото.