Спорт

БФС ще може да кандидатства за до 17 млн. евро по програми на УЕФА

От Веселин Диманов Веселин Диманов Стажант
9158507 Снимка: БГНЕС

Президентът на футболния съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че организацията ще може да кандидатства за до 17 млн. евро по програми на УЕФА за следващия четиригодишен период.

Думите му дойдоха след участието му в 46-ия конгрес на УЕФА във Виена. Той е там заедно с вицепрезидента на БФС Михаил Касабов и изпълнителния директор Борислав Попов.

"Увеличихме на 21% и финансирането по програмата на УЕФА за солидарност и развитие Хеттрик VI за следващия 4-годишен период (2024-2028). Така целият бюджет за този период ще достигне 935 милиона евро. А всяка европейска федерация ще може да кандидатства за финансиране в рамките на 17 милиона евро по различни програми - за масов и женски футбол, социална отговорност, обучение на съдии и треньори, както и за инфраструктурни проекти, свързани с изграждане на терени, стадиони и тренировъчни центрове", обяви Михайлов.

Преди дни той участва в откриване на игрище с изкуствена трева в Кюстендил. Тогава от БФС съобщиха, че изграждането му струва 500 хил. лева и е с пари от УЕФА и от местната община.

БФС е критикуван от опозицията в лицето на Димитър Бербатов, че не се възползва пълноценно от програмите на УЕФА.

Михайлов добави, че е провел лични срещи с президента на УЕФА Александър Чеферин и с президента на ФИФА Джани Инфантино.