The Cube

The Cube: Окуражават пълнички дами на плажа с крадена снимка

От Деси Павлова Деси Павлова Водещ

Испанското министерство на равенството инициира лятна кампания, която окуражава дамите да не се притесняват по отношение на тялото си, когато отиват на плажа.

Институтът, който стои зад инициативата, подчертава, че това е опит да се покаже, че всички тела са приемливи. Жените трябва да се наслаждават на лятото както искат, когато искат и с когото искат, се казва още в рекламното съобщение.

Британски модел казва, че снимката й е била използвана в испанска кампания без нейно разрешение. 30-годишната Ниоме Уилямс разказва, че изображение от нейния профил в социалните медии е адаптирано за плаката и публикувано.

„Грубо и неуважително“, казва тя и допълва, че един от нейните 78 000 последователи я е алармирал, след като кампанията е била широко отразена от световните медии .

След като публикува оплакване за това в своя акаунт, тя се свърза с илюстратора, който създава плаката. „Казаха, че са използвали изображението ми, защото времето им е изчерпано“, казва тя и добавя, че са се извинили и „са казали, че ще ме компенсират“.