Политика

Димитър Вучев, ГЕРБ-СДС: Няма как да сме против бюджета на София – това са проекти, започнати от нас

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Това е бюджет, за който ние на няколко пъти заявихме, че капиталовата му програма на 95% е проекти, които ние сме реализирали или сме започнали. Така че ние нямаше как за този първи бюджет да бъдем „против“, тъй като това са проектите, които ние сме започнали.“ Така председателят на бюджетната комисия в Столичния общински съвет Димитър Вучев обясни защо от ГЕРБ-СДС са подкрепили бюджета на столицата. Миналата седмица общинските съветници в София с убедително мнозинство гласуваха рекорден бюджет от близо 2.6 млрд. лева.

„Два месеца обсъждахме всичко, свързано с бюджета. И в крайна сметка стигнахме до, мисля, най-доброто решение“, смята Вучев.

„Въпреки всичко обаче, ние продължаваме да сме опозиция – това се видя и в дебатите – защото считаме, че отвъд тези 95% наши проекти, няма нищо ново. И второ, това, което евентуално можем да възприемем като ново, е изключително неамбициозно. Неамбициозно, най-вече от позицията какви нови пари щяха да бъдат докарани в града“, уточни общинският съветник.

„Ние очаквахме Столична община да има много повече приходи – от данъци, от такси. Съвсем различни бяха заявките от нашите опоненти по време на кампанията“, посочи той.

 

Цялото интервю вижте във видеото.