България

Пътните строители спират протеста, ще разговарят със служебното правителство

От Георги Колев Георги Колев Редактор

"Пътните строители спират с протестите, ще търсят диалог със служебно правителство".

Това каза председателят на Българската браншова камара "Пътища" Стефан Чайков пред парламента.
За трети пореден ден днес пътни строители се събраха на протест пред служебния вход на Народното събрание. 

Техните искания са разплащане на дължимите 720 млн. лв. към пътния бранш, приемане на измененията в законодателството, които да позволят индексиране на цените на строителството.
"Относно разплащането на фирмите, единствено 
Конституционният съд може да реши проблема", каза Чайков.

От вторник, когато се очаква президентът да назначи служебен кабинет, ще потърсим контакт с новия регионален министър и ще се опитаме в диалогов режим да решим всички проблемите на сектора”, каза Чайков пред БГНЕС. Той обясни, че има надежда служебното правителство да помогне с решаването на проблемите в пътния сектор.

 

Надяваме се, този пореден ден да е последен ден на протест. Очевидно това е последен работен ден на това Народно събрание. От вторник, когато се очаква президентът да назначи служебен кабинет, ще потърсим контакт с новия регионален министър и ще се опитаме в диалогов режим да решим всички проблеми на сектора.

Стефан Чайков

„Ние протестираме срещу политиката на правителството на управляващата коалиция по отношение на пътния сектор”, каза той.
Председателят на БКК Пътища обясни и кой е виновен за проблемите в пътния сектор. „Основно проблемите в сектора се олицетворяват от министър-председателя Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев, неговия заместник Андрей Цеков и Настимир Ананиев, който очевидно не е компетентен да е председател на Комисията по регионално развитие”, заяви той.