Европа

Германия започна икономиите на газ

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Германия се подготвя за ограничените доставки на руски газ. Властите и гражданите търсят начини как да използват по-малко енергия.
Украйна може и да е на 1000 километра разстояние от Германия, но последиците от войната се усещат в германските домове. В Кьолн властите и гражданите предприемат стъпки за намаляване потреблението на енергия. В този жилищен блок, домоуправителят намалява градусите на отоплението. Всички знаят, че икономиите са необходими, но не всички са доволни. 

 

Мисля, че нашето правителство стана твърде зависимо от други държави. Сега това е големият проблем, пред който сме изправени. Ние сме зависими и сега трябва да плащаме за грешките, които нашето правителство направи.

Паул Виланд

В друга част на града управителите на открит плувен басейн са спрели да загряват водата.
През последните дни доставките на газ от Русия за Германия рязко намаляха. Властите се опасяват, че през следващите месеци потокът на синьо гориво може да бъде допълнително ограничен. 

 

Проблемът сега е голямата несигурност от това какво ще последва. Ние сме силно зависими от енергийните доставки и политическите решения на Москва. Това е ситуация, която не сме виждали досега.

Торстен Цимерман, Търговска камара на Кьолн

Заради ограничените доставки на газ, нарастващите разходи за енергия – Германия и други европейски страни може би ще бъдат изправени пред зима на недоволство.