Общество

Само за ден: Над 500 сигнала са подадени в новото приложение за намиране на лекарства

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Мобилно приложение ще помага за намирането на дефицитни и липсващи лекарства в аптеките у нас. Как ще работи то?

 

Намери своето лекарство“ е приложение, което създадохме изцяло в подкрепа на българския пациент. То е изключително лесно за употреба, не изисква регистрация, може да бъде свалено от Google Play и App Store. Попълват се само три полета от пациента – кой е лекарственият продукт, който търсят, населеното място, в което се намират, и телефонния номер, който ни е необходим, защото ние се свързваме с пациента, за да му зададем уточняващи въпроси, които не искаме да го затрудняват при самата регистрация.“

Това каза в студиото на Euronews Primetime Оля Василева – изпълнителен директор на Българската асоциация на търговците на едро с лекарства. 

След като се свържем с пациента и уточним всички тези въпроси, го питаме за най-удобното за него място, на което да получи лекарствени си продукти.

Оля Василева – изпълнителен директор на Българската асоциация на търговците на едро с лекарства

„Ние търсим лекарството в мрежата от партньори, с които работим – над 700 аптеки, индивидуални такива и вериги аптеки, и се надяваме да се разрастваме като мрежа от партньорства“, допълни Василева.

Тя отбеляза, че има голям интерес към приложението.

„Откакто го анонсирахме (около едно денонощие – бел. ред.) имаме над 500 сигнала, работим активно по голяма част от тях“, посочи Василева.


Целия разговор вижте във видеото.