България

Върнаха на поста предишния председател на КЕВР Иван Иванов

От Euronews България Euronews България

Енергийната комисия в парламента прие предложението на "Има такъв народ" да бъде върнат за председател на КЕВР Иван Иванов. Решението беше подкрепено от депутатите от ИТН, ГЕРБ-СДС и ДПС, предаде БГНЕС.

По предложението се стигна след като Конституционния съд определи за нищожен изборът на досегашния ръководител на енергийния регулатор Станислав Тодоров.

В енергийната комисия се изказа мнението, че е коректно следващият парламент да стартира процедура по избор на председател на КЕВР. Последва предложение на Рамадан Аталай да отпаднат точките за изслушване на КЕВР от дневния ред на комисията. Предложението не бе прието. Комисията продължи заседанието си с обсъждане на правила за откриване на процедура по избор на председател на КЕВР.

Венко Сабрутев от ПП каза, че е държавническо поведение енергийната комисия да открие процедура по избор на нов председател на КЕВР.

"Нека да подкрепим това предложение ако се случи нещо и Иван Иванов вземе решение, че не иска да бъде председател, енергийна комисия да си е свършила работата", призова той.

"Не можем да поставяме под риск работата на КЕВР .Наистина не можем да оставим КЕВР без председател", заяви Иван Митева от ИТН.

Окончателното решение ще бъде взето в пленарна зала.