Политика

Гроздан Караджов отговори на Кирил Петков за АПИ

От Георги Карамфилов Георги Карамфилов Репортер

Премиерът в оставка Кирил Петков поиска регионалният министър Гроздан Караджов да освободи шефа на Пътната агенция. Мотивът, по думите на Петков, заради неговите действия и бездействия е нарушен общественият интерес в полза на привилегировани фирми. В отговор регионалният министър в оставка Гроздан Караджов попита защо министър-председателят контролира плащанията към АПИ и кой има интерес от това. 

На брифинг в регионалното министерство Гроздан Караджов заяви, че не АПИ е спряла самосиндикално обществените поръчки, а това е станало след шест последователни решения на КЗК заради обжалване на конкурсната документация от страна на фирмите, която е била рестриктивна и изцяло в полза на държавата.

Караджов предложи вариант НС да гласува проект на решение, чрез който да се премахне датата 30 септември в договорите за ремонт и поддръжка на строителните фирми, тъй като те приключват на тази дата и от там вече няма да има кой да поддържа пътищата.

Вариантът е да бъде подписан анекс към тези договори, че фирмите ще поддържат пътищата до избирането на нов изпълнител.

Според Гроздан Караджов, ако това не се случи, е възможно след 30 семптември да няма кой да поддържа пътищата дори в случай на необходимост от аварийни ремонти.