Спорт

Разградчани ще спорят с Динамо (Загреб) в следващата фаза на квалификациите за ШЛ

От Euronews България Euronews България
Sport (3)

Лудогорец имаше изненадващи трудности при гостуването си на Шамрок Роувърс, но се класира за третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Българският първенец допусна първата си загуба за сезона при 1:2 в Ирландия, но благодарение на победата с 3:0 в Разград е в следващата фаза.

Преодоляването на Шамрок е ценно, защото гарантира участие на Лудогорец поне в групите на Лигата на конференциите.

Голямата цел на водения от Анте Шимунджа отбор е влизането в същинската фаза на Шампионската лига. За да я постигне, съставът трябва да отстрани още два съперника. В третия предварителен кръг Лудогорец ще играе с Динамо (Загреб), който победи с 1:0 македонския Шкупи като гост и след 2:2 у дома продължава в надпреварата.

Шамрок поведе в 21-ата минута с гола на Аарън Грийн. След почивката възможностите пред домакините се увеличиха след втория жълт картон на Мануел Шоу. Ирландският отбор се удвои в последните секунди чрез Айдому Емаку, но скоро след това Каули Оливейра отбеляза за Лудогорец и подсигури класирането.

Впечатление направи издигането на два транспаранта в сектора с български запалянковци, насочени срещу ръководството на БФС. Те гласяха "Перукан и СИЕ кърлежи в БФС" и "Фалшива коса = фалшив футбол".

Вижте още спортни новини във видеото.