Общество

Андрей Арнаудов: Голямата национална кауза през 2024 г. за нас е демографията

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Първата цел на кампанията на Bulgaria wants you е българите, които са тук, да останат, а на второ място – ако може част от тези, които са по света, да се завърнат. Имаме огромна нужда от енергията на повече хора, за да върви България в правилната посока.  Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ съоснователят на платформата Bulgaria wants you Андрей Арнаудов.

„Ако преди 146 години сме имали една мечта за свободна България, после за обединението на българите в етническите ѝ граници, това е бил един блян. Имали сме този блян и това е била мечтата и каузата ни, която ни е водила. Днес нямаме такава национална кауза за съжаление. Младите ни хора да останат тук, а част от тези, които са по света да се върнат – ние смятаме, че това трябва да бъде националната ни кауза. Голямата национална кауза през 2024 г. за нас е демографията“, сподели още Андрей Арнаудов.

След влизането ни в НАТО и ЕС, ние нямаме национална кауза. Това да няма дупки по улиците, да се подобри здравеопазването или образованието са много, много важни неща, но те са цели, те не могат да бъдат каузи. Каузата е нещо, което е отвъд и е по-голямо от всички нас, нещо, към което да се стремим, обясни още Арнаудов.

Целия разговор вижте във видеото.