Политика

Евродепутатът Петър Витанов за Движението "Трети март": Целта не е да се трансформира в партия

От Диана Радева Диана Радева Водещ
Global_And
Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

"Не се наемам да прогнозирам дали ще има избори "2 в 1". Въпрос на време е кога ще се отиде на избори. Към момента не ми изглежда реалистично това управление да продължи дълго. В момента ми изглежда нещо като изнудване и притискане към ПП-ДБ", заяви в ефира на "Добро утро, Европа" евродепутатът Петър Витанов, който е и ръководител на българските социалисти в ЕП. "В скорошен порядък ще има развитие на този въпрос, може би малко след европейските избори, ще бъдат и предсрочните парламентарни", прогнозира той. 

"Ако няма възможност да решава проблемите на армията, то не виждам защо е там". Така Витанов отговори на въпрос за критиките на президента Румен Радев към военния министър Тодор Тагарев.  

Относно Движението "Трети март", Витанов, който е в Инициативния комитет, коментира, че "неговата цел никога на е била да се трансформира в политическа партия. Комитетът има съвсем друга цел - да не се променя датата на националния ни празник".

В същото време Витанов обяви, че отцепилите от БСП искат да имат свое представителство и затова ще има нова лява формация. "Въпрос на време е кога ще се случи", допълни той. 

Целия разговор във видеото.